Jeudan har et særligt fokus på unge under uddannelse, og der bliver lagt et stort arbejde i at skabe gode, trygge og relevante uddannelsesforløb for både lærlinge, elever, praktikanter og studentermedhjælpere. En af dem, der startede i praktik i Jeudan i 2023, er Emilie Müller Hansen.
De smukke historiske ejendomme
Emilie læser til bygningskonstruktør på KEA i København og havde egentlig et godt studiejob på en tegnestue. Men da hun en dag var med studiet på byggepladsbesøg på Holmens Kanal, skete der noget. En af Emilies undervisere havde spottet hendes interesse for de historiske ejendomme og pressede lidt på for, at hun skulle undersøge mulighederne hos Jeudan. Det resulterede først i et 20-ugers praktikforløb i Jeudans Projektafdeling, og herefter et studiejob. Og Emilie har ikke fortrudt, at Jeudan blev hendes praktiksted.
Arbejdet med de historiske ejendomme, og de mange benspænd, specielle teknikker og arbejdsgange, der kræves for at vedligeholde og renovere dem, har været meget lærerige. Ikke mindst fordi hun har fået god sparring og mødt en masse mennesker, der gerne ville lære fra sig:
“Den kontakt man har med håndværkere, og det ansvar man får i Jeudan, det er helt unikt, og det er jeg virkelig vokset med”.
– Emilie Müller Hansen, studerende i Jeudan.
Bevaring af bygningsarven
Noget af det som Emilie og andre praktikanter og studerende bliver præsenteret for i Jeudan, er arbejdet med de historiske ejendomme, og hvordan man kan renovere og bygge om med respekt for det, der er. Det var bl.a. respekten for ejendommenes historie, og indsatsen for at bevare, der tiltalte Emilie.
Som Emilie også har oplevet, kræver det ofte et omfattende forarbejde, når man arbejder med historiske ejendomme. Og selvom alt forarbejdet er gjort grundigt, så kan der stadig komme uforudsete ting op i processen. Heldigvis, fortæller Emilie, er alle i Jeudan vant til arbejdet med de historiske ejendomme, så der er altid nogen at spørge.
Man sætter ikke bare et nedhængt loft ind. Der var virkelig tanke på, at bygningen havde en historie, der skulle bevares.
De unge er et vigtigt aktiv
Det er vigtigt for Jeudan, at de unge mennesker, der starter som praktikanter, lærlinge eller studerende oplever, at de har en reel plads i virksomheden. At de bliver involveret i alle processerne, så de kan suge en masse læring og erfaringer til sig, mens de er i Jeudan. Igennem sin praktiktid, og nu i studiejobbet, har Emilie arbejdet med alt lige fra udskiftning af mindre køkkener til store belægningsprojekter og udviklingssager. Til at starte med var Emilie bekymret for, om hun ville blive opfattet som “bare” en praktikant, når hun nu startede i en større virksomhed, men den bekymring blev heldigvis hurtigt fejet af banen: "Det har været en stor oplevelse at have sådan en løsningsorienteret rolle for andre, hvor jeg har skullet sørge for at være koordinator på alt."
Videndeling, læring og mentorordninger
Jeudans mange dygtige medarbejdere har en stor del af æren for de gode praktik-, lærlinge- og studiepladser. I Jeudan er det vigtigt at skabe rum for, at unge under uddannelse kan dygtiggøre sig inden for hver deres fagområde. Alle bliver bedre, når der arbejdes sammen på tværs af baggrund, uddannelse og alder. I hverdagen er der fokus på at give konkret læring og erfaringer videre, der er mulighed for mentorordninger, hvor de unge får en eller flere faste kontaktpersoner, og siden starten af 2023 har Jeudan også arbejdet med forskellige seniorordninger, hvor ældre medarbejdere kan fungere som mentorer for yngre kollegaer og dermed få mulighed for at give al deres erfaring videre.
Jeg er blevet taget så godt i mod. Mine kolleger i Projekt er gode til at lære fra sig, og det samme er håndværkerne. Når jeg har haft spørgsmål, har alle været villige til at svare, vejlede og komme med konstruktiv feedback, så jeg hele tiden har følt mig velkommen. Jeg har ikke følt mig sat i bås som en praktikant. Jeg har været en reel del af afdelingen.
Sammenhæng mellem opgaver og praksis
Emilie har i Jeudan fundet inspiration til flere af sine opgaver på KEA. Her har hun bl.a. arbejdet med emner som renovering og ombygning af fredede ejendomme og bl.a. undersøgt forskellene på etablering og optimering i forhold til indeklima i ældre bygninger.
Udgangspunktet for hendes afsluttende projekt er en specifik Jeudan-ejendom, som hun har forestillet sig skulle ombygges til hotel. Her arbejder Emilie på at finde de bedst mulige løsninger i en fredet ejendom, hvor bygningens charme og historie skal bevares: “Jeg har et stort fokus på at arbejde med bygningen, som om projektet er virkeligt, fordi jeg ved, at det kunne være forhold, vi sad med i Jeudan.”
Eksamen, og så tilbage til Jeudan
Emilie er i gang med den sidste del af sin uddannelse på KEA, og Jeudan har været så heldige, at hun allerede har takket ja til en fast stilling i koncernen.
Drømmer du om en karriere i Jeudan?
Læs mereAnsvarlighed
Vores sociale historier
Jeudan skal fortsat værne om København og skabe en langsigtet bæredygtig og rentabel forretning til gavn for koncernens kunder, medarbejdere og ejere – og i sidste ende til gavn for hele samfundet.