Herunder har vi samlet en række gode råd, tips og tricks til, hvordan du kan gribe din boligsøgning an.
Skab et overblik
Som boligsøgende kan det virke uoverskueligt at finde hoved og hale i de mange muligheder. Og det bliver ikke nemmere, når der er så mange boligsider og udlejningsportaler at vælge iblandt. Et godt råd er at alliere dig med venner, familie eller andre, som har stået i samme situation som dig. Har de gode erfaringer med specifikke sider, portaler mv., kan det være fornuftigt at trække på deres erfaringer.
Du kan altid tjekke boligens ejerforhold på BBR's hjemmeside, hvis du er nysgerrig efter at vide, hvem der ejer boligen eller ejendommen. Følger du disse to råd, så er du allerede godt på vej.
Drømmer du om bolig i København?
Så lad os byde dig velkommen indenfor hos Jeudan. Her får du moderne lejemål forvaltet med gammeldags omhu. Og vi står altid klar til at rådgive dig i din boligsøgning.
Start med at søge bredt
Selvom du har en række ufravigelige krav i starten af din søgningsproces, kan det være en god ide at søge bredt og sondere terrænet. Kravene kan ændre sig over tid, og du skulle jo nødigt misse din nye drømmebolig? Ved at søge bredt får du desuden større viden om markedet samt forholdet mellem pris, beliggenhed og type af bolig.
Måske har du nu sporet dig ind på, hvad dine behov og krav er. Hvor mange værelser skal dit nye hjem have? Er det vigtigt for dig at bo i byen? Eller skal der være mulighed for parkering? Det er bare nogle af de spørgsmål, du sikkert allerede har stillet dig selv. Så er du klar til at begive dig videre ud i boligsøgningen.
Du kan altid se vores ledige lejeboliger i København eller skrive dig op til vores søgeagent, så kontakter vi dig, når vi har en bolig, som matcher dine kriterier.
Din indflydelse på indretningen
Har du en indretningsarkitekt gemt i maven? Så kan det være fristende at begive sig ud i den helt store makeover af din nye drømmebolig. Men før du begynder på at foretage gennemgribende ændringer, skal du altid sikre dig, at udlejer er med på ideen. På den måde undgår du ubehagelige overraskelser den dag, du beslutter dig for at flytte igen. Sørg altid for at få aftalen beskrevet præcist, og få ændringerne skrevet ind i kontrakten, hvis du selv står for istandsættelsen.
Undersøg regler for husdyr i lejligheden
Har du husdyr? Eller planlægger du at få et inden for nærmeste fremtid? Så bør du allerede nu have det med i overvejelserne. Det er nemlig ikke alle udlejere, som tillader, at du inviterer din firbenede ven med, når du flytter ind i en ny bolig eller ejendom. Det kan blandt andet være af hensyn til naboerne, indeklimaet i ejendommen eller noget helt tredje. Så spørg din udlejer eller læs § 10 i lejekontrakten under ’Husdyr’.
Forudbetalt leje, depositum og bindingsperiode
Har du fundet drømmeboligen? Så er det tid til at kigge nærmere på formaliteterne. Før du skriver under, skal du blandt andet være opmærksom på tre ting; depositum, forudbetalt leje og opsigelsesvarsel.
Hvad er depositum?
Depositum er udlejers sikkerhed for at få dækket udgifter til istandsættelse, når du fraflytter. Du kan derfor ikke være sikker på at få dit depositum tilbage. Det kommer nemlig an på, hvad du og din udlejer har aftalt i lejekontrakten i forhold til den løbende vedligeholdelse og istandsættelse.
Hvornår får jeg mit depositum tilbage?
Lejeloven fastsætter ingen frist for, hvornår udlejer har pligt til at tilbagebetale dit depositum. Grundreglen er dog, at udlejer skal betale depositummet tilbage, så snart beløbet for istandsættelsen og eventuelle skader er blevet gjort op. Alt efter istandsættelsen omfang, så har din udlejer normalt 1-2 måneder efter fraflytningsdagen til at tilbagebetale depositummet.
Forudbetalt leje af din bolig
Den forudbetalt leje dække den sidste tid du bor i lejemålet, og som du betaler forud, når du flytter ind. Det betyder, at du ikke skal betale husleje i de antal måneder, som din forudbetalte leje svarer til. Du skal dog fortsat betale for f.eks. udgifter til varme, vand el.lign. i hele din opsigelsesperiode.
Du kan læse mere om regler for depositum og forudbetalt leje på lejeloven.dk eller på retsinformation.
Hvad er opsigelsesvarsel?
Før du sætter din underskrift på kontrakten, bør du også undersøge bindingsperioden. Bindingsperioden er betegnelse for den periode, hvor du er bundet af kontrakten. Du har altså, som udgangspunkt, ikke mulighed for at opsige din lejekontrakt, medmindre du og din udlejer aftaler andet.
Det er vigtigt at nævne, at forudbetalt leje, depositum og bindingsperiode blot er nogle af de formaliteter, som du skal være opmærksom på, før du underskriver kontrakten. Husk derfor altid at læse hele kontrakten grundigt igennem, før du underskriver.
Her fik du en række råd til, hvordan du kan gribe din boligsøgning an. Så er du godt rustet til at begive dig videre i din boligsøgning. Du kan som altid se vores ledige boliger i København her, ringe til os på 70106070. eller sende os en mail vha. formularen nedenfor, hvis du er på udkig efter dit næste hjem.
Få vores uforpligtende rådgivning
Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt.
Du kan også kontakte os direkte på
7010 6070Bolig
Find dit nye hjem her
Drømmer du om en bolig på en historisk adresse i København eller i Storkøbenhavn? Lad os sammen finde dit nye hjem.